
Прочетен: 3398 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 12.04.2018 16:58

Различни видове прибори за хранене
http://www.mghomes.eu/
Изберете внимателно приборите за хранене според храната която ще сервирате.
Прочетете тези кратки съвети които ще ви помогнат в избора при закопуване на прибори за хранене.
Един ресторант изпълнен с хубав декор, мебели, осветление, се нуждае от подходящи прибори за хранене.
Едно от нещата на което се обръща внимание на масата.
Въпреки това, ще се изненадате да знаете колко грешни прибори за хранене могат да се окажат бедствие за вашия бизнес.
В зависимост от каква храна предлагате има няколко вида прибори за хранене.
Ще ви запознаем с типовете прибори за хранене и да направите храненето по лесно и приятно.
Тип на приборите за хранене
Приборите за хранене включват инструменти за рязане и хранене. Основните са нож, вилица и лъжица.
Има различни набори от видове ножове, вилици и лъжици.
Приборите за хранене могат да се състоят от нож за масло, лъжица за супа, вилица за морски дарове и дуги.
Нож
Различните ножове са предназначени да обслужват конкретни задачи.
Избора на правилния нож улеснява изпълнението на тази задача.
Ножът може да бъде проектиран за нарязване, разкъсване, филиране, разстилане, резбоване.
Разликата е в острието на ножа, как е заострено, заоблено, назъбено и т.н.
Заоблените остриета се използват за рязане на мека или варена храна,
докато назъбените ножове са лесни за рязане на месо.
Ножът с широко плоско острие е подходящ за ядене на риба,
докато нож с тъпи краища се използва за мазане на масло, сирене, маргарида и др.
Ножът за вечеря е с размер между 22 до 25 см.
Използва се за нарязване и избутване на храна, също така може да замести салатения нож, ако нямате такъв.
Ножът за пържола може да се използва вместо ножа за вечеря или в допълнение към него.
Остието може да е едро назъбено или ситно назъбено в зависимост от вида на месото.
Обикновено е с дължина от 10 до 15 см.
Малко по малък от нож за вечеря, обядния нож се използва с обядна чиния, ножа отговаря на размера на чинията. Може да се замести с нож за вечеря ако не е наличен обядния нож.
Рибен нож се използва, когато се сервира риба за вечеря.
Ножът за риба е с размер 21 см, с широко острие и тъп ръб.
Върхът на рибния нож подпомага отделянето на костите от филето на рибата.
Десертният нож може да се използва за десерт, пресни или захаросани плодове.
Може да се използва за нарязване на торти и сладкиши.
Ножът върви заедно с десертната лъжица.
Размера на ножа варира между 16 и 17 см, плосък със заострен връх и тясна права линия.
Острието може да бъде назъбено или леко извито.
Целта е да се обелят плодовете.
Малки по размер от 15 до 16 см, ножът за маслото има закръглен връх,
така че да не изстъргва хляба, докато се размазва масло.
Ножът за вечеря е приемлив, ако няма наличен нож за масло.
Лъжици
Лъжиците се използват за прехвърляне на храна от различни съдове или за хранене.
Има различни видове лъжица за конкретни задачи.
Чаена лъжичка.
Тя е предназначена за разбъркване на кафе, чай.
Лъжица за масата.
Лъжица е по-голяма от една чаената и се използва за сервиране и дозиране на храна.
Поставете лъжица.
Това е универсална лъжица, по-голяма от чаена лъжичка, но по-малка от супена лъжица.
Супena лъжица.
Голяма закръглена лъжица, използва се за ядене на супа,
която съдържа месо, зеленчуци, крутони и др.
Десертна лъжица.
Използва се за ядене на сладки ястия като пудинг, крем брюле и др.
Лъжица за мелба.
Лъжицата е дълга около 20 см,
за да се стига до дъното на чашата за мелба или полутечни храни.
Плодова лъжица.
Плодовата лъжица има удължен и заострен връх,
който помага за загребването при ядене на плодове като пъпеш, грозде или диня.
Вилици
Можете да разпознавате вилиците по броя рокчетата.
Двурогата вилица се използва за разфасоване на месо или риби,
с три рога е за десерти а с четери рога за салата и основни ястия.
Вилица за вечеря.
Тя е за основното ястие с размер около 17 см.
Салата за вилица.
Използва се при сервиране на салата.
Салатните вилици имат по-изрязани вътрешни рогчета и по широки външни. Тя е с дължина 16 см.
Вилици с изключително дълги рогчета.
Такива вилици са предназначени за ядене на спагети, нудели.
Десертна вилица.
Използва се за ядене на торта, пайове и сладкиши.
Сходна на външност е с вилицата за салата но по-малка.
Вилица за риба.
Използва се за държане и сервиране на риба.
Рогчетата са еднакви по ширина и дължина.
Вилица за морска храна.
Вилицата за морска храна е идеална при хранене с ракообразни.
Наричан още и вилица за раци или омар, тя служи за две цели.
Двустранният, тънък край се използва за хранене,
докато извитата заст се използва за изваждане на месото от черупката.
http://www.mghomes.eu/
